Back to top

Airborne Museum 'Hartenstein'

De collectie van het Airborne Museum richt zich op unica en papieren- en audiovisueel (A/V) bronmateriaal over de Slag van Arnhem, Market Garden en de historie van Villa Hartenstein. De Collectie kan op afspraak worden geraadpleegd.

Het Airborne Museum vertelt het verhaal van de slag om Arnhem door presentatie van authentieke wapens, documenten en beelden. Maar de slag van Arnhem valt hier ook zelf te beleven in de Airborne Experience. Alle zintuigen staan op scherp wanneer je je waagt in de voetsporen van Britse parachutisten op weg naar Arnhem in september 1944.

Zes kilometer ten oosten van Airborne Museum Hartenstein ligt Airborne at the Bridge. Airborne at the Bridge is een museale dependance van Airborne Museum Hartenstein. Deze plek staat voor vrijheid en het herdenken van iedereen die zich voor onze vrijheid heeft ingezet. Met uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.

Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Nederland
026-3337710

Oorlogsbronnen Airborne Museum 'Hartenstein'

http://www.collectiegelderland.nl/organisaties/bevrijdingsmuseum/voorwerp-2.2.1169
http://www.collectiegelderland.nl/organisaties/bevrijdingsmuseum/voorwerp-11.34.86
http://www.collectiegelderland.nl/organisaties/bevrijdingsmuseum/voorwerp-10.18
http://www.collectiegelderland.nl/organisaties/bevrijdingsmuseum/voorwerp-11.24.7
http://www.collectiegelderland.nl/organisaties/bevrijdingsmuseum/voorwerp-4.2.1.10434
download