Back to top

Anne Frank Stichting

De collectie van de Anne Frank Stichting bevat persoonlijke documenten en voorwerpen van de familie Frank, de andere onderduikers en de helpers. Een deel van deze museale collectie is te zien in het Anne Frank Huis, zowel in de vaste opstelling als in wisseltentoonstellingen, en op www.annefrank.org.

De Anne Frank Stichting is ook in het bezit van de Schildkraut collectie. De collectie is afkomstig uit de nalatenschap van de acteur Joseph Schildkraut, die begin jaren vijftig correspondeerde met Otto Frank ter voorbereiding op zijn rol als Otto Frank in de toneelbewerking van Annes dagboek. De collectie omvat ook een aantal bijzondere brieven en documenten die betrekking hebben op de emigratiepogingen van Otto Frank en zijn gezin naar de Verenigde Staten voordat zij gingen onderduiken. 

Het Anne Frank Huis is de plek waar Anne Frank zat ondergedoken en haar dagboek schreef. Het museum vertelt over de omstandigheden waaronder de acht onderduikers leefden en door wie ze zijn geholpen. Anne’s dagboek wordt hier tentoongesteld en doormiddel van andere persoonlijke documenten en voorwerpen worden de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld geïllustreerd.

Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam
Nederland
020-5567105