Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Bestuurslid van de VOS. Herinneringen aan Dr.J.P. Duyverman. <br/>Aard van de stukken: <br/>Overdruk uit Bestuurswetenschappen 1968 een artikel van Dr. J.P. Duyverman "Thorbecke als formateur". <br/>Inliggend een nadere toelichting (o.a. een interview uit 1987) en wat souvenirs aan mijn bestuurslidmaatschap van de VOS (Vereniging van leraren in het Onderwijs van de Staatswetenschappen) in de jaren 60.. <br/>Toelichting: <br/>Opnieuw lezend in dit artikel van Dr.J.P. Duyverman bekroop mij weer (in 2002) dat gevoel van bewondering voor deze collega

Bestuurslid van de VOS. Herinneringen aan Dr.J.P. Duyverman.
Aard van de stukken:
Overdruk uit Bestuurswetenschappen 1968 een artikel van Dr. J.P. Duyverman "Thorbecke als formateur".
Inliggend een nadere toelichting (o.a. een interview uit 1987) en wat souvenirs aan mijn bestuurslidmaatschap van de VOS (Vereniging van leraren in het Onderwijs van de Staatswetenschappen) in de jaren 60..
Toelichting:
Opnieuw lezend in dit artikel van Dr.J.P. Duyverman bekroop mij weer (in 2002) dat gevoel van bewondering voor deze collega, een man tegen wie ik opkeek. Als jonge leraar kwam ik in het bestuur van de VOS (Vereniging van leraren in het Onderwijs van de Staatswetenschappen), waarvan hij secretaris was. Jarenlang heb ik vergaderd in zijn statige huis in Leiden. Hij was de nestor van de didaktiek van de economische vakken. Promoveerde voor de tweede wereldoorlog op 'De staatswetenschappen in het onderwijs en het onderwijs in de staatswetenschappen'. Een originele f iguur, erudiete historicus, kenner van Thorbecke.
Ik voeg dit artikel bij de "Inlevingscollectie 20e eeuw", omdat het te maken heeft met de positie van wat ik gemakshalve "de kleine intellectueel" heb genoemd. Zie de inliggende toelichting
Datum
1 januari 1968 - 1 januari 2002
Type
  • Archiefstuk
Organisatie
Serie
  • Doos 40
Datum
  • 1968-2002
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media