Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

COC Haaglanden is boos over de plaatsing van een toiletgebouwtje dat vlakbij het Internationaal Homomonument aan de Koninginnegracht is komen te staan. Het toilethuisje is geplaatst voor trambestuurders

COC Haaglanden is boos over de plaatsing van een toiletgebouwtje dat vlakbij het Internationaal Homomonument aan de Koninginnegracht is komen te staan. Het toilethuisje is geplaatst voor trambestuurders, omdat op die plek een nieuwe tramlus is aangelegd. Het monument is ook de locatie waar COC Haaglanden elk jaar de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdenkt. De VVD-raadsfractie heeft inmiddels vragen gesteld over deze kwestie aan het gemeentebestuur. De VVD begrijpt dat die faciliteit voor de buschauffeurs nodig is, maar vindt dat het monument daardoor niet langer tot zijn recht komt op de locatie. Als dit op de huidige locatie niet kan verbeteren, wil de VVD dat er een geschiktere locatie wordt gevonden voor het Homomonument. De HTM laat in een reactie weten dat de bouwvergunning officieel is verstrekt door de gemeente Den Haag.
Datum
17 augustus 2010
Type
  • Foto
Plaats
Vervaardiger
  • Martijn Beekman
Collectie
  • Beeldbank Den Haag
Datum
  • 2010-08-17
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media