Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Sinterklaas op bezoek bij de Nederlandse strijdkrachten in het buitenland.

december 1942

Sinterklaas op bezoek bij de Nederlandse strijdkrachten in het buitenland. Hier bezoekt de Goedheiligman het opleidingskamp voor de USA Royal Netherlands Military Flying School (RNMFS) in de Verenigde Staten, december 1942. Van de Nederlandse strijdkrachten telde de marine de meeste mensen. In tegenstelling tot de landmacht was de marine er begin mei 1940 in geslaagd een aanzienlijk deel van personeel en materieel uit Nederland te evacueren. Daarnaast bevond zich in de Indische wateren het marinesmaldeel dat belast was met de verdediging van de archipel. Naast het escorteren van konvooien hebben Nederlandse marineschepen deelgenomen aan belangrijke geallieerde acties en operaties op alle wereldzeeën. Hierbij kwamen 2900 marinemensen om, waarvan 900 bij de slag in de Javazee.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards