Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Interview 04, D.C. Jense-de Vries, Schiedamse kinderen op stap

1940 - 1945

Op 31 maart 1943 viel er een bom op de achterkant van het huis waar mevrouw Jense-de Vries (geboren 1935) woonde, waardoor zij met haar moeder en zus een half jaar in Utrecht ging wonen. Op 26 maart 1945 werd ze samen met haar oudere zus uitgezonden naar Drenthe. Ze verbleef er drie maanden op een aantal adressen in of in de buurt van Ruinerwold. Ze ging eerst naar het gezin van dominee Verspuij, waar ze het gevoel had niet welkom te zijn. Toen de vrouw van de dominee op het punt stond te bevallen, werd ze naar Koekange gebracht, waar ze met een koffertje in de hand bij een kruidenierswinkel aan klanten moest vragen ‘wie me hebben wou’. Ze kwam terecht bij het gezin van een huisschilder, waar ze het naar haar zin had. Toen de vrouw ziek werd en geopereerd moest worden, werd ze ondergebracht bij boer Van Noort in Weerwille, waar ook een aantal onderduikers verbleef. Ook hier heeft mevrouw het naar haar zin gehad.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards