Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Verbodsbord, voor Joden verboden

Wit houten bord met zwarte tekst: "Voor Joden verboden". De procureur-generaal fungeerend gewestelijk directeur van politie van Genechten. Links van de tekst zien we een militair waarmerk. Dit verbodsbord hing aan schuur bij noodslager "Kleinepier" uit Grijpskerke. Door dit bord aan de gevel dachten de Duitsers dat de slager Duitsgezind was, en daardoor kreeg hij niet vaak controle. In werkelijkheid hielp hij de bevolking door clandestien slachtingen uit te voeren. Na het overlijden van de heer Kleinepier werd de woning verkocht, en toen de huidige bewoners in 2006 de schuur aan het opknappen waren vonden zij dit bordje achter een dubbele wand. De huidige bewoners namen contact op met zijn neef Jan Kleinepier uit Melliskerke die het bordje heeft geschonken aan ons.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards