Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Getuigen Verhalen, Het vergeten bombardement (Rotterdam 31 maart 1943), interview 05

Mevrouw Wil (Willempje) Koot, geboren 3 juni 1928 te Rotterdam, komt uit een gezin met drie kinderen. Zij heeft een zus Paulina Geertje uit 1927 en een broer, Willem uit 1930. Na de Tweede Wereldoorlog huwde zij met de heer Kuiper. Mevrouw Kuiper was als klein meisje bij een vriendin aan het spelen toen het bombardement op 31 maart 1931 plaatsvond. Zij is toen zo snel mogelijk naar haar ouderlijk huis in de 2e Gijsingstraat 50b teruggegaan. Het huis was beschadigd en ging uiteindelijk in vlammen op. Zij was onderweg getuige van grote gaten die door het bombardement in de weg waren geslagen. Het hele gezin is direct na het bombardement tijdelijk naar familie in Stolwijk gegaan en kreeg daarna een nieuwe woning toegewezen in Sportdorp. Mevrouw Kuiper heeft de gebeurtenis een goede plek kunnen geven. Dit komt volgens haar omdat zij niet iets echt dramatisch heeft meegemaakt, zoals het overlijden van een familielid.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards