Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

In het licht van de bevrijding, interview 01

1944

'In het licht van de bevrijding' is een achtdelige serie door Charles van den Berg waarin hij praat met acht personen die persoonlijk de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In 2005 is, in het kader van de 60ste herdenking van de bevrijding van Venlo, de serie uitgezonden door Omroep Venlo in het radioprogramma Venlo Plus. In dit eerste deel van de uitzending spreekt Charles van den Berg met Anna Wijlemans-Hendrickx. Zij is geboren in 1919 in 't Ven te Venlo. Zij is ooggetuige geweest van het transport van ongeveer duizend dwangarbeiders richting Duitsland op zondag 8 oktober 1944 vanaf het station in Venlo. Vervolgens vertelt Anna Wijlemans hoe ze samen met haar man, die ondergedoken zat in Sevenum, terugkeerde naar 't Ven aan de vooravond van de bevrijding zoals haar moeder had voorspeld.

Vervaardiger
  • Charles van den Berg
  • Omroep Venlo ©
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards