Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

In het licht van de bevrijding, interview 02

Website Omroep Venlo; URI=http://www.omroepvenlo.nl/
'In het licht van de bevrijding' is een achtdelige serie door Charles van den Berg waarin hij praat met acht personen die persoonlijk de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. In 2005 is, in het kader van de 60ste herdenking van de bevrijding van Venlo, de serie uitgezonden door Omroep Venlo in het radioprogramma Venlo Plus. In het tweede deel van deze serie spreekt Charles van den Berg met Will Wijnen uit Venlo. Hij is geboren in 1925 te Venlo. Op zijn 18e wordt hij als dwangarbeider op transport gesteld naar Moenchen-Gladbach. Daar werd hij te werk gesteld in een fabriek. Hij verbleef daarna, eind 1943, een week in kamp Erika in Ommen en aansluitend drie maanden in kamp Amersfoort. Daarna verblijft hij drie maanden in een zogeheten Erziehungslager in Duisburg. Tijdens het bombardement op Duisburg in het najaar van 1944 weet hij te ontsnappen en vlucht richting Venlo. Uiteindelijk is door de Amerikanen bevrijd en kwam terug in Venlo. Hier werd hij welkom geheten door het ontluizingscomité in Huize Nazareth. In Venlo heeft hij zijn leven verder opgebouwd.
Project 'In het licht van de bevrijding' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-fld-spo
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media