Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Getuigen Verhalen, De homo-subcultuur in de grote stad, vlak voor, tijdens en vlak na WO2, interview 07

Getuige groeide op in Den Haag in een musicaal orthodox Joods gezin en was als 20 (bijna 21 jarige), aanwezig in 1935 op de 'house warming' party van Max Cohen. Het feest stond centraal in de 'Zaak Ries'. De meeste bezoekers van het feest, waaronder Thesaurier Generaal L.A. Ries en Henk J.G.Vermeulen waren verdachten in de gerucht makende z.g.'Haagsche Zedenzaak' van 1936. Waar L.A. Ries valselijk van ontucht werd beschuldigd. Getuige weet twee keer ternauwernood tijdens de oorlogsjaren aan vervolging te ontkomen. Getuige voelt zich vanaf jonge leeftijd aangetrokken tot oudere mannen en komt zo in contact met de rijke ontwikkelde bovenlaag van de homo-subcultuur, met hun regelmatige bijeenkomsten, z.g. 'Jours', bij vrienden thuis.
Thematische collectie: Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen, Project 'De homo-subcultuur in de grote stad, vlak voor, tijdens en vlak na WO2' in EASY; URI=http://www.persistent-identifier.nl/?identifier=urn:nbn:nl:ui:13-2gi-m21
Datum
1 oktober 2010
Type
  • Audio
Vervaardiger
  • Collectie Jan Carel Warffemius
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media