Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Op een pagina bedrukte tekst van het 'Atlantic Charter' of 'Atlantisch Handvest".

1944

Op een pagina bedrukte tekst van het 'Atlantic Charter' of 'Atlantisch Handvest". De tekst is in twee kolommen gezet, links de Engelstalige versie, rechts de Nederlandstalige. Onderaan de tekst: "Dit zijn de woorden'. Op de achterkant: "Dit zijn de daden", met daaronder een chronologisch overzicht van Geallieerde acties, van de inbeslagname van buitenlandse schepen in Amerikaanse havens in augustus 1941 tot en met het staken van de export van wolfraam door Portugal op 7 juni 1944. De Atlantic Charter (Atlantisch Handvest) was een politiek manifest dat regeringsleiders Churchill en Roosevelt op 14 augustus 1941 opstelden. Zij formuleerden acht uitgangspunten voor een naoorlogse wereld die tijdens een conferentie op 1 januari 1942 door 26 landen werden onderschreven en aldus de basis legden voor de oprichting van de Verenigde Naties op 24 oktober 1945.

Vervaardiger
  • Jan Pieter Boogerd
Thema's
Collectie
  • Museon Collectie WOII
Type
  • pamflet
Rechten
Identificatienummer van Museon-Omniversum
  • 238262
Trefwoorden
  • documenten
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards