Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Aan de hoofden der openbare scholen

1940

Veertien brieven aan schoolbesturen van de gemeente Den Haag (Departement van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen) uit de periode juli tot en met november 1940. De brieven gaan over verschillende onderwerpen: Het afzien van vlag- en feest betoon (juni/juli 1940), het verbod tot het vieren van de gedenkdagen van het Oranjehuis en het verbod tot het dragen van insignes en politieke onderscheidingstekens (augustus 1940). Het verbod tot het uitlenen van anti-Duitse werken uit de bibliotheken met een opsomming van te verwijderen boeken (september 1940). De verplichte opgave en inzending van niet-Jood verklaringen van het personeel (18 oktober 1940). De verplichte verklaring die moet worden afgelegd door het personeel zich niet anti-Duits op te stellen (22 oktober 1940). De verplichte verwijdering van de beeltenis van prins Bernhard uit alle scholen (25 november 1940).

Collectie
  • Museon Collectie WOII
Type
  • brief
Rechten
Identificatienummer van Museon-Omniversum
  • 69339 (1/5)
Trefwoorden
  • brieven
  • scholen
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards