Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Na de dramatisch verlopen operatie 'Market Garden' blijven honderden Britse militairen gewond of ver...

2018

Na de dramatisch verlopen operatie 'Market Garden' blijven honderden Britse militairen gewond of verdwaald achter op de Veluwe. Onderdak vinden ze bij verzetsmensen en gewone burgers. Men gaat ervan uit dat de opvang van korte duur zal zijn en verwacht dat de bevrijding aanstaande zal zijn. Intussen zijn de burgers van Arnhem allemaal geëvacueerd. De bevolking van Ede is hierdoor verdubbeld en de voedselvoorziening is dramatisch verslechterd. Het verzet bedenkt een ontsnappingsplan voor de ondergedoken Britten, genaamd 'Pegasus'. De dertienjarige Adriaan heeft van al deze dingen geen weet. Hij en zijn familie beleven barre tijden. Zijn vader kan het gezin niet helpen, hij zit vast in het werkkamp en tevens strafkamp 'Mooi-land'. Op een dag gaat hij zijn vader in het kamp bezoeken, samen met de onschuldig uitziende voerman van kamp 'Mooi-land'. Wie is deze voerman eigenlijk en welke rol speelt hij tijdens operatie 'Pegasus"?

Vervaardiger
  • Seters, E. van
  • Schuurman, Nico
Type
  • Boek
Identificatienummer van Gemeentearchief Ede
  • GAE3474
Trefwoorden
  • Tweede Wereldoorlog
  • Pegasus
  • Schuurman (familie)
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards