Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Winterhulpwerk, 2-4

Winterhulpwerk, 2-4 october, Tweede Wereldoorlog ;
Affiche in het kader van het Winterhulpwerk van den Nederlandschen Volksdienst die werd opgehangen op van 20 september tot 4 oktober 1942. Op het affiche stond de spreuk "Op iedere jas een vlinder maakt veler zorgen minder" Verder was op het affiche de afbeelding van de collectebus van de WHN ( Nederlandsche Volksdienstverlening) afgebeeld met drie vlinders.

Winterhulp was de gemeenzame benaming van de Stichting Winterhulp Nederland (WHN), de nationaalsocialistische organisatie die tijdens de Tweede Wereldoorlog alle maatschappelijke hulpverlening zoals verleend door de overheid, particuliere en kerkelijke organisaties in Nederland moest overnemen.

Daarnaast stond er G.B. Waarschijnlijk de initialen van de tekenaar. De uithangtijd was van 20 september tot 4 oktober 1942. Echter op het affiche staat 2 - 4 oktober. En tot slotte het affiche was goedgekeurd door het Departement van Volksvoorlichting en Kunsten.

Het Departement van Volksvoorlichting en Kunsten (27 november 1940 - mei 1945) was een van de twee nationaalsocialistische departementen die er tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn geweest.
Datum
1 januari 1942
Type
  • Foto
Collectie
  • Fotografische Documenten Overijssel
Datum
  • 1942-01-01
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media