Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Affiche met op de achtergrond de omtrekken van een drumstel en de toepasselijke titel "Jazz Jam-sessie"'

Affiche met op de achtergrond de omtrekken van een drumstel en de toepasselijke titel "Jazz Jam-sessie"'. Deze vond plaats in het Zwolse cafe de Hete Brij aan de Nieuwe Markt 9 oop dinsdag 15 maart 2005 van 21:00 - 00:30 uur.

Special guest van deze jazzy avond was Bert Pfeiffer op trombone.

Bert studeerde trombone aan het conservatorium van Zwolle bij Cees Smal, Eric van Lier en Paul Woesthuis.

Na het afronden van zijn studie in 1990 ?tour?de hij ongeveer 10 jaar lang met het Glenn Miller Orchestra door Europa. Na deze tien leuke jaren vond hij het welletjes en sindsdien is hij actief als freelance musicus. Hij speelt in het Metropool orkest en talrijke big bands en deed mee aan cd-projecten van onder meer Karin Bloemen, Lee Towers en Frans Bauer. Als grote voorbeeld op de trombone noemt hij Frank Rossolini.

Onder de andere muzikanten bevonden zich onder meer Constantijn van der Heijden op bas.

Contrabassist/basgitarist Constantijn van der Heijden studeerde in Arnhem, bij Henk Haverhoek. In de loop der jaren heeft hij ervaring opgedaan in zeer uiteenlopende stijlen, van jazz tot klassiek, rock tot soul, of tango nuevo. Bezettingen varierend van bigbands tot acoustische duo's zijn in de loop der jaren de revue gepasseerd. Ook studiowerk en musical-orkestbak-werk kwamen voorbij, net als lekker acoustisch rocken op straat!

Ontwerp: Studio Willemien Haagsma BNO
Type
  • Foto
Collectie
  • Fotografische Documenten Overijssel
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media