Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Zwolle. Huize Frisia

Ruiterlaan 7, de villa Frisia State (gemeentelijke monument) ca. 1915. De Ruiterlaan was de verbinding tussen de stad Zwolle en het Engelse werk. Gezien de landelijke en rustige omgeving was het niet verwonderlijk dat dit gebied erg aantrekkelijk was voor de rijke Zwollenaren, die de stad wilden ontvluchten. In opdracht van de familie De Vos van Steenwijk werd in 1870 een huis in eclectische bouwstijl gebouwd onder leiding van de toen veel geroemde Arnhemse architect L. M. Eberson. Omstreeks 1930 kwam het huis in andere handen en kreeg het de bestemming van hotel en restaurant.
Voor de Tweede Wereldoorlog kreeg het hotel grote bekendheid, toen vlak voor het bekend worden van de verloving tussen kroonprinses Juliana en Bernhard van Lippe-Biesterveld, de toekomstige prins hier verscheidene malen overnachtte. Een vriend van Bernhard, de baron van Hardenbroek huurde hier namelijk een appartement. Het hotel werd in 1957 opgeheven, het pand kwam in handen van het Rijk, die het gebouw in gebruik gaf aan Staatsbosbeheer. In 1972 werd het zuiveringschap van West Overijssel in het pand gehuisvest. In 1977 werd Frisia State verbouwd. Aan de rechterzijde werd een vleugel bijgebouwd.
Zwolle. Huize Frisia State Engelschewerk ;
Datum
1 januari 1915
Type
  • Foto
Collectie
  • Fotografische Documenten Overijssel
Datum
  • 1915-01-01
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media