Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Gemeentearchief Kalmthout.

R. NEYS, Gemeente-archief Kalmthout. Inventaris Hedendaags Archief. Bijgewerkte versie 1999., [1999]. Voor de postkaartenverzameling bestaat eveneens een lijst. In dit archiefbestand vinden we enkele stukken die betrekking hebben op het verleden van de Joodse gemeenschap te Heide-Kalmthout. De reeks bouwdossiers is geordend op jaar maar kan eveneens aangevraagd worden op naam van de persoon die de aanvraag ingediend heeft. We noteren o.a. de bouwdossiers van de synagoge (ontworpen door Jan Frans Beirens en gebouwd in 1928) en de yeshiva (ontworpen door Ratzendorfer, maar nooit voltooid). Ze bevatten naast briefwisseling in verband met de aanvraag ook de blauwdrukken van beide gebouwen. De correspondentie van de gemeente (o.a. burgemeesters en schepencollege), geklasseerd op jaar, bevat ongetwijfeld ook relevante stukken. Het nr. 631 bevat onder meer het Jodenregister van de gemeente. Ten slotte vermelden we nog de verzameling van ca. 800 postkaarten van Heide-Kalmthout, waarop naast straatbeelden ook het dagtoerisme en de vijf zgn. ‘Joodse villa’s’, gebouwd en bewoond door welgestelde Antwerpse Joodse families, afgebeeld staan.

Collectie
  • EHRI
Type
  • Archief
Rechten
Identificatienummer van European Holocaust Research Infrastructure
  • be-006104-be_gak_gemeentearchief_kalmthout
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards