Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Lollum-Waaksens, 1946-1965

1946 - 1965

Beelden van een koninginnedagviering op 31 augustus 1946 voor de inwoners van Lollum en Waaksens. Verder enkele opnames uit de dorpsfilms.<br/>Het dorpsfeest is in volle gang de hindernisbaan moet worden overwonnen. Onder een doek door en daarna over de smalle plank over de sloot en daarna nog met een vlot naar de overkant. Een race met paarden en een stoelendans en een touwtrek wedstrijd voor de wat ouderen. Kinderen zien een hindernisbaan nemen door een autoband te klimmen door een smalle tunnel te kruipen en door een tekst puzzel zo snel mogelijk op te lossen. Opnames van Lollum en de bewoners een paard met wagen komt voorbij en kinderen zwaaien naar de cameraman. Twee meisjes aan het oefenen op een blaasinstrument en beelden van het interieur van de kerk. Verder nog veel beelden van de inwoners van Lollum. De visser komt op zijn solex aan bij zijn boot en gaat zijn netten uitzetten. En ook weer veel inwoners. De dames van gymnastiek vereniging Wardy doen hun oefeningen op het kaatsveld.<br/>De jeugd staat te kaatsen en houdt de stand bij op de telegraaf. Er wordt nog een gevolleybald op recreatief niveau en de smid is aan het werk in de smidse. Een bruidspaar komt uit de kerk en wordt gevolgd door familie, vrienden. De vrouwen handwerkclub aan het breien en ze laten hun eindproducten zien. Op het land de koeien melken met de hand en de machine het overgieten in een melkbus. Nog wat beelden van de omgeving en het bruidspaar en de muziekvereniging.

Vervaardiger
  • o.a. Piet Hembrecht
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards