Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Trouwfilm Bram Boers en Selma Coster, 1938

1938

Joodse trouwfilm van het huwelijk tussen Bram Boers en Selma Boers Coster te Hilversum. De familie Boers woonde in Amsterdam, de familie Coster in Hilversum. Bram en Selma trouwden op 15 maart 1938. Bram (1901-1945) had een florerend bedrijf in tweedehands kleding te Amsterdam. Hij kwam om op 23 februari 1945 in Dachau. Selma (1912-1944) kwam om op 6 oktober 1944 te Auschwitz, samen met haar zoontje Marcel, 5 jaar oud. <br/>Bram was de oudere broer van Louis en Barend Boers. Barend trouwde op 18 april 1939 met Mimi Dwinger te Leeuwarden. Ook van hun huwelijk is een film overgeleverd. Zij overleefden de oorlog via een spectaculaire vlucht in 1942 door België, Frankrijk en Spanje. Barend sloot zich aan bij de Irenebrigade in Canada. Mimi ging werken in New York en later in London.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards