Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Amsterdam, 'Schaduwkade'

Het monument 'Schaduwkade' te Amsterdam herinnert aan 200 voormalige Joodse bewoners van de Nieuwe Keizersgracht die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn. Oprichting De oprichting van het monument was een initiatief van twaalf bewoners van de Nieuwe Keizersgracht. Aanleiding voor het initiatief was de onthulling van enkele plaquettes op de Nieuwe Keizersgracht ter herdenking aan leden van de familie Kok, die in de oorlog vermoord zijn. In april 2010 werden de eerste plannen voor het monument gemaakt. Vervolgens is Stichting Schaduwkade opgericht. Een honderd-tal donateurs, buren, vrienden en familie hebben het monument bekostigd. Het Tom Sebastiaan Gans fonds, het Amsterdamsche Fonds en stadsdeel Amsterdam Centrum hebben eveneens bijgedragen.

Plaats
Collectie
  • Oorlogsmonumenten
Type
  • monument
Identificatienummer van Nationaal Comité 4 en 5 mei
  • 3781
Trefwoorden
  • Vervolgden Nederland
  • Overig
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards