Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Onderscheiding. Nederland. Noodvierdaagse Nijmegen. 1940.

Onderscheiding. Nederland. Noodvierdaagse Nijmegen. 1940. Metalen onderscheiding uitgegeven door de Nijmeegsche Wandel Verbond voor het volbrengen van de Noodvierdaagse gehouden van 15 tot en met 18 augustus 1940 te Nijmegen. De onderscheiding bestaat uit een kruis waarvan de verticale armen groen zijn gekleurd met in de bovenste arm het cijfer 20 en de onderste arm de tekst '30 KM'. De horizontale armen zijn geel gekleurd met daarin in de linkerarm het cijfer 15 en de rechterarm het cijfer 25. Centraal geplaatst is een cirkel met daarop de tekst 'NWV' en 'Avondvierdaagse'. Aan de achterzijde is tekst 'Nijmegen Augustus 1940' aangebracht. De onderscheiding hangt aan een lint bestaande uit een witte linkerzijde en gele rechterzijde. De onderscheiding en het lint verkeren in redelijke staat. De onderscheiding vertoont slijtage en het lint is vuil.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards