Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Aalten, 1945, bombardement Stationsstraat

24 maart 1945

Beeld van de verwoestingen na het bombardement in de Stationsstraat in Aalten op 24 maart 1945. Zes dagen voor de Bevrijding van Aalten, op zaterdag 24 maart 1945 duiken boven Aalten plotseling vliegtuigen gierend omlaag. Vrijwel direct hoort men het fluitend geluid van de vallende bommen. De fabrieken aan de Dijkstraat zijn het doelwit. Een deel van de textielfabriek en het kantoor van Driessen wordt plat gebombardeerd. Ook de fabriek van de Aaltense Tricotagefabriek (ATF) verandert in een puinhoop. Van de brug aan de Dijkstraat tot aan de spoorbaan zijn huizen totaal verwoest, andere hebben zeer ernstige schade opgelopen. De gevolgen zijn verschrikkelijk. Er zijn zeker 18 tot 19 dodelijke slachtoffers te betreuren. Het precieze aantal is tot op heden niet exact bekend. In de Stationssntaat wordt een 16 jarig meisje ongedeerd onder het puin vandaag gehaald.

Vervaardiger
  • Foto Garretsen
Collectie
  • Audiovisueel materiaal
Type
  • foto
Identificatienummer van Nationaal Onderduikmuseum
  • F00087
Trefwoorden
  • bombardement
  • Stationsstraat
  • Aalten
Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards