Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Nederland in de Tweede Wereldoorlog 1940-1945

Nederland in de Tweede Wereldoorlog 1940-1945. (box 12 DVD's)
"Nederland in de tweede wereldoorlog" bijzondere zesdelige serie met unieke archiefbeelden en verhalen over het Nederland van toen. Waar andere documentaires zich vooral richten op de invloed en strijd van de geallieerden, gaat deze serie vooral op de impact die de oorlog op Nederland heeft gehad: op de bevolking, het leger en het Koningshuis. Dit maakt deze serie een must voor elke documentaire liefhebber.
"Nederland bevrijd"
met o.a. archief documentaire Nederland en de Tweede wereldoorlog, geeft de indruk van het leven in ons land onder het jul van de bezetter en eindigt met de bevrijding. "Het jaar van de bevrijding" toont, naast oorlogshandelingen zoals de Slag om Arnhem, ook authentieke en aangrijpende beelden van onder meer de hongerwinter, de terugkeer van Koningin Wilhelmina in Nederland na 5 jaar ballingschap en de start van de wederopbouw..
"Oorlogsgeheimen" seizoen 1 & seizoen 2.
waarin wordt geprobeerd om de vragen te beantwoorden waar veel kinderen en kleinkinderen van overlevenden mee rondlopen. Zo komen bijvoorbeeld de vragen : Wie heeft mijn vader geholpen bij zijn ontsnapping uit het werkkamp? Hoe is het mijn onderduikfamilie, vergaan nadat ze zijn verraden? en wat is er gebeurd met mijn Joodse buurmeisje toen ze werd opgepakt? aan bod.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awards