Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Onderscheiding. Nederland. Koninklijke Marine. Onderscheidingsteken voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst bij de Zeemacht.

Onderscheiding. Nederland. Koninklijke Marine. Onderscheidingsteken voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst bij de Zeemacht. Brons. Het bronzen onderscheidingsteken voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst bij de Zeemacht, werd toegekend bij 12 jaren trouwe dienst in de Koninklijke Marine. De medaille bestaat uit een rond plaatje van 2,7 centimeter groot met daarop de letter 'W' met op de achtergrond de koninklijke mantel met daarboven de Nederlandse kroon. Aan de achterzijde is de medaille voorzien van het Nederlandse wapen rustend op twee gekruiste ankers. Daarboven de tekst 'voor trouwe dienst', daaronder de tekst 'Koninklijke Marine'. De medaille hangt aan een oranje gekleurd lint. De medaille verkeert in goede staat, het lint vertoont lichte slijtage. De medailles zijn afkomstig van de heer J.A. Broers (1917-1985) welke tijdens de oorlog in het verzet heeft gezeten en na de oorlog Militair Werkman bij de Koninklijke Marine is geweest. De medaille zat opgeborgen in het originele doosje. Het doosje is aan de voorzijde bedrukt met de gegevens van de fabrikant: Fa. J.M.J. v. Wielik. Leveranciers v.d. Kanselarij der Ned. orden. Noordeinde 9 - Den Haag. Tel. 112246 en 180758. Op het doosje is met groene pen de volgende tekst geschreven: Broers. Mil. Werker. Toko. Met rood potlood is de letter 'B' op het doosje geschreven, daarmee aanduidend dat dit een bronzen medaille betreft. Aan de achterzijde is om dezelfde reden in rood het woord 'Brons' gestempeld. Het doosje verkeert in redelijke staat. Het is aan de randen gescheurd.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media