Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Alle bronnen

Mededelingen van het Centraal Bureau van de LO van 16 april 1945.

9 april 1945

Mededelingen van het Centraal Bureau van de LO van 16 april 1945. Besproken wordt: - steun aan niet-principiële onderduikers; - ontwikkelingen bij Nederlands VolksHerstel; - samenwerking tussen illegale organisaties op plaatselijk niveau; - het overlijden van Henk Dienske; - op pagina 3: inmenging in perszaken door de Binnenlandse Strijdkrachten is niet toegestaan. Mededelingen van het Centraal Bureau van de LO van 9 april 1945. Besproken wordt: - ontwikkelingen t.a.v. de Stichting '40-'45; - het aanplakken van een proclamatie. Zoals uit deze Mededelingen van het Centraal Bureau van de LO blijkt, bleef de steunverlening door de LO niet beperkt tot de zgn. principiële gevallen, dit in tegenstelling tot het NSF. In deze dagen verruimde het NSF echter de steunverlening. Alle mannen die weigerden graafwerk voor de Wehrmacht te verrichten konden geldelijke steun krijgen. In Leiden werd een deel zelfs rechtstreeks betaald door de gemeentelijke Dienst Sociale Zaken. In de laatste week vóór de bevrijding schoot het NSF de betaling voor.

Disclaimer over kwetsend taalgebruik

Bij bronnen vindt u soms teksten met termen die we tegenwoordig niet meer zouden gebruiken, omdat ze als kwetsend of uitsluitend worden ervaren.Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards