Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

Interview M. van Strien en C.H. van Strien-Engelchor

Interview met M. van Strien en C.H. van Strien-Engelchor. Gehouden door Ruud Vernooij en Henk van der Well op 19 februari 1985. Getypt, 24 bladzijden.
Martin van Strien (8 juni 1911) en C.H. van Strien-Engelchor (19 januari 1913) waren kennissen van Theo Talboo uit Oegstgeest. Zij woonden in de Emmalaan tegenover elkaar. Via Talboo krijgt Van Strien illegale blaadjes om uit de delen. Ook regelde Talboo onderduikadressen. Dhr. Van Strien werkte formeel bij C&A. Ondanks het feit dat hij niet op zijn werk verscheen werd hij toch doorbetaald. Het huis van Van Strien was een contactadres van de groep-Talboo en na diens arrestatie van zwarte Frits. Na de arrestatie van Theo Talboo op 19 februari 1945 werden er diverse belastende materialen uit het huis van Talboo gehaald door zwarte Frits en bij Van Strien verborgen. Van Strien deed niet mee aan overvallen e.d. Wel kan Van Strien vertellen over diverse gebeurtenissen. NB: in dit interview wordt gebruik gemaakt van het boek van Leesha Rose (Lies Bos) ‘De Tulpen zijn rood’ (Katwijk aan Zee 1980).
Datum
19 februari 1985
Type
  • Foto
Collectie
  • Erfgoed Leiden en Omstreken
Datum
  • 1985-02-19
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media