Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Bron delenBron delen

NIEUWS UIT INDONESIE - AANKOMST VAN HET SS VOLENDAM - PARADE VAN DE 7 DECEMBER DIVISIE - DODENHERDENKING OP EREVELD TJILILITAN

Weekjournaal van Polygoon Hollands Nieuws van week 49 uit 1946. 1) De "Volendam" arriveert in de haven van Tandjong Priok met aan boord 2600 manschappen van de 7-December Divisie. Tevens vervoert het schip de muzikanten van de Prins Bernhard Kapel mét hun mascotte Kees (een bok). SHOTS: - militairen verlaten in volle bepakking; Kees krijgt wat te eten en er wordt wat met hem gespeeld; - de kapel marcheert, mét Kees, door de straten van Batavia; enkele toeschouwers (oa Indonesisch jongetje) salueren. 2) Reeds eerder aangekomen manschappen van de 7-December divisie defileren in Batavia samen met een detachement van de Marine voor Nederlandse en Britse officieren, met oa pantserwagens, jeeps, lichte tanks en Wren-carriers. 3) Nederlandse militairen van de U-brigade herdenken gesneuvelde kameraden die begraven liggen op de ere-begraafplaats Tjililitan bij Batavia. Militairen leggen kransen bij grafmonument en salueren en lopen tussen de grafkruisen.
Datum
2 december 1946
Type
  • Video
Vervaardiger
  • Polygoon Hollands Nieuws (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Collectie
  • Open Beelden
Datum
  • 1946-12-02
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media