Back to top

Het Netwerk Oorlogsbronnen bestaat uit tientallen deelnemers, gelieerde deelnemers en projectpartners. Maak met behulp van deze toolkit zichtbaar dat u betrokken bent bij Netwerk Oorlogsbronnen. 

Logo's

Download een logo van het Netwerk Oorlogsbronnen en plaats op uw eigen website:

Volledig logo
'Stempel' deelnemer NOB
'Stempel' deelnemer NOB transparant
'Stempel' gelieerd-deelnemer NOB
Eenvoudig logo licht
NOB eenvoudig logo blauw

Introductie Netwerk Oorlogsbronnen

In ons land alleen al beheren ruim 430 verschillende organisaties bronnen over en uit de periode 1940 - 1945 in Nederland. Het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) maakt digitaal wegwijs in deze fysiek verspreide WO2-bronnen. Met behulp van Linked Data-technieken brengen we miljoenen verspreide bronnen samen in de online collectieportal Oorlogsbronnen.nl. Zoek en vind hier relevante archiefstukken, foto's, interviews, dagboeken, voorwerpen, filmfragmenten en veel meer over personen, gebeurtenissen, plaatsen en momenten uit de Tweede Wereldoorlog. Door de vindbaarheid van oorlogsbronnen te vergroten, wordt gebruik ervan gestimuleerd en de herinnering aan deze periode levend gehouden. Het Netwerk Oorlogsbronnen wordt gefaciliteerd door het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS en het Vfonds.

Standaard tekst opname in collectie-portal

Maak gebruik van het standaard-nieuwsbericht over de opname van uw WO2-collectie in de collectie-portal Oorlogsbronnen.nl en deelname aan het Netwerk Oorlogsbronnen:  

NOB-Blauw

Kleuropbouw NOB-blauw in CMYK:
C: 85 M:44 Y:17 K: 3

Kleuropbouw NOB-blauw in RGB:
R: 203 G: 117 B: 165

Kleurcode: #1675a5

Sponsoren Netwerk Oorlogsbronnen

Het Netwerk Oorlogsbronnen wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS en het Vfonds. Gebruik de banner hieronder om dat aan te geven:

NOB financiers 2018

Video

Embed een van onderstaande video's om aan uw bezoekers te laten weten wat Netwerk Oorlogsbronnen of Oorlogsbronnen.nl is: 

 

 

 

Widget

Plaats de Oorlogsbronnen-widget op uw website en geef bezoekers direct toegang tot de miljoenen oorlogsbronnen in de collectieportal.

Met de Widget Oorlogsbronnen zoekt u in alle collecties van het netwerk Oorlogsbronnen. Plaats als extra service aan uw bezoekers deze widget ook op de website van uw organisatie. 

Social media

Het Netwerk Oorlogsbronnen is actief op verschillende sociale media kanalen. Volg, like en deel berichten van NOB! En vergeet u niet in te schrijven voor de nieuwsbrief.