Back to top

CBG en Netwerk Oorlogsbronnen starten een crowdsourcing-project om de Rode Kruiskaarten met gegevens van na de Tweede Wereldoorlog vermiste overleden personen in te voeren. Zo maken we de informatie digitaal doorzoekbaar.

In uitvoering
16-10-2019

In het Friesch Dagblad is vandaag een mooi artikel over het project verschenen!

PDF icon Artikel FD 16-10-2019.pdf

'Hulp gevraagd van bij digitalisering van naoorlogse Rode Kruiskaarten'

In het Friesch Dagblad verscheen een mooi artikel over het project Crowdsourcing Rode Kruiskaarten CBG.

Komt u ook naar de vrijwilligersbijeenkomst?

11-10-2019

We nodigen de vrijwilligers van het crowdsourcing-project Rode Kruiskaarten CBG graag uit voor een bijeenkomst op vrijdag 18 oktober in Den Haag bij het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis. U kunt zich aanmelden via hetvolk@cbg.nl.

Programma

10:45 uur    Ontvangst in de foyer van het Nationaal Archief

11:00 uur    Aanvang programma, welkomstwoord

11:15 uur    Presentatie door Albert Oosthoek, archivaris van Het Nederlandse Rode Kruis, werkzaam bij het Nationaal Archief

12:15 uur    Presentatie door Martijn Spruit, productbeheerder van de Duitse akten bij het CBG

12:30 uur    Uitleg en vragen over het proces van de ontsluiting van deze archieven

12:45 uur    Lunch

Eerste subset voltooid

09-10-2019

Bedankt, vrijwilligers! Na het weekend was de eerste subset al voor 99% ingevoerd en nu is hij afgerond. Inmiddels is de supercrowd al aardig op stoom met de tweede subset: al op 18%! Deze bevat kleinere kaartjes, maar meer kaarten. Hou HetVolk.org in de gaten voor de Sterbeurkunden, die binnenkort ook ingevoerd kunnen worden.

 
04-10-2019

31% ingevoerd!

Wat gaat het hard! De tweede subset met Rode Kruiskaarten wordt in de loop van dit weekend klaargezet. Deze zal te vinden zijn op de pagina 'Lopende projecten' van HetVolk.org.

#Supercrowd!

04-10-2019

Geweldig om te zien, de vrijwilligers hebben een dag na de aankondiging al 25% van de eerste set overgetypt! Heel veel dank!

Start

Vrijwilligers gezocht!

02-10-2019

In oktober 2019 beginnen we met een nieuw crowdsourcing-project: de Rode Kruiskaarten met gegevens van vermiste overleden personen na de Tweede Wereldoorlog worden overgetikt door vrijwilligers. U leest hier meer over hoe u kunt deelnemen.

Op 18 oktober 2019 organiseren we van 11:00 tot 13:00 een vrijwilligersbijeenkomst bij het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag waar vrijwilligers meer achtergrondinformatie, uitleg en instructie krijgen. Aansluitend kunt u de tentoonstelling ‘Topstukken in perspectief’ in het Nationaal Archief gratis bezoeken. Er is plaats voor maximaal 50 vrijwilligers in de bijeenkomst. Wilt u zich aanmelden voor de vrijwilligersbijeenkomst of heeft u nog vragen over het project? Stuur dan een e-mail naar hetvolk@cbg.nl.

Vrijwilligers gezocht! CBG en Netwerk Oorlogsbronnen starten een crowdsourcing-project om de Rode Kruiskaarten met gegevens van na de Tweede Wereldoorlog vermiste overleden personen in te voeren. Zo maken we de informatie digitaal doorzoekbaar.