Back to top

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof heeft vaste collecties Archeologie, Oude en Moderne Kunst. Ook is er een uitgebreide, gespecialiseerde bibliotheek.

In Museum Het Valkhof zijn de verzamelingen bijeengebracht van twee voormalige musea: de collecties oude en moderne kunst van het Nijmeegs Museum 'Commanderie van Sint Jan' en de archeologische verzamelingen van het Provinciaal Museum G.M. Kam. De archeologische collectie wordt doorlopend uitgebreid met vondsten van recente opgravingen in Gelderland die in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten, onderdeel van Museum Het Valkhof, worden beheerd.

Via CollectieGelderland.nl is een deel van de collectie online te bekijken. 

Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Nederland
024 360 8805

Oorlogsbronnen Museum Het Valkhof

Gezicht vanuit de tuin achter een wijnhandel aan de Anthoniusplaats te Nijmegen op kasteel 'Hallo', de Waal en de Waalbrug (1940-01-01)
Vervaardiger, datum
Lücker, Eugène, 1940-01-01
Collectie
Museum
trefwoorden
  • Nijmegen
  • stadsgezicht
  • Waal
  • Waalbrug
beschrijving
Het grote neogotische complex "Hallo"was in 1858 gebouwd door ondernemer Franciscus Johannes Hallo. Toen hij in 1861 uit de stad vertrok, werd in het gebouw door Duitse Ursulinen een meisjespensionaat gevestigd. In die tijd verdween onder meer de top van de toren met uurwerk.Van 1903 tot 1913 was er een Frans pensionaat gevestigd. Vanaf 1914 woonde een Franse nonnencongregatie in het kasteel, de 'Zusters van Hallo'. Zij wijdden zich aan sociaal-maatschappelijk werk in de benedenstad. Na WO II is het in verval geraakte gebouw gesloopt.
https://www.collectiegelderland.nl/organisaties/museumhetvalkhof/voorwerp-1975.08.1
download