Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Heinkel 111, Kampfflugzeug.Oorlogsbronnen.nl | Beeldbank WO2 | NIOD

De erfenis van de luchtoorlog boven Nederland

19 februari 2021 · Nieuws

De Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN) werkt samen met Netwerk Oorlogsbronnen om informatie en bronnen over de luchtoorlog boven Nederland makkelijker vindbaar en bruikbaar te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen ruim 5.500 vliegtuigen boven Nederland verloren. Van een deel liggen de wrakstukken nog in de Nederlandse bodem, vaak met stoffelijke resten van geallieerde en Duitse bemanningsleden. De Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN) is in 2019 opgericht. Met het project 'De erfenis van de luchtoorlog ’40-’45 boven Nederland' worden onder meer bronnen en informatie over de luchtoorlog boven Nederland makkelijk vindbaar gemaakt in samenwerking met Netwerk Oorlogsbronnen, zodat een breed publiek gericht de juiste informatie kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. Daarnaast gaat SELN: 

  • interviews opnemen met nabestaanden, om zo de verhalen vast te leggen over de omgekomen geallieerde en Duitse bemanningsleden.
  • lesbrieven ontwikkelen voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
  • een informatieve film produceren over het bergen van een vliegtuigwrak. In het 'Nationaal programma berging vliegtuigwrakken' worden 30 tot 50 wrakken van in Nederland gecrashte vliegtuigen tijdens WO2 geborgen, waarbij de kans groot is om stoffelijke resten te vinden.
Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media