Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Gelders Indisch erfgoed op de kaart op WO2GLD.nlWO2GLD

Indisch verleden van Gelderland op de kaart

22 maart 2021 · Nieuws

Vanuit Stichting WO2GLD is er na het herdenkingsjaar 2020 bijzondere aandacht voor het verhaal van Indonesië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Joost Rosendaal van de Radboud Universiteit en junior onderzoeker Laura de Jong hebben een inventariserend onderzoek uitgevoerd naar deze periode in Indonesië, de KNIL en de verbinding met Gelderland. Het onderzoek heeft een breed overzicht gegeven van locaties van monumenten, woningen en ander erfgoed die verwijzen naar het Indisch Verleden Gelderland 1940-1955.

Ga naar Gelders Indisch Erfgoed op de kaart

[Aanklikken van filter 'Indisch Erfgoed' is nog nodig]

Gelders oorlogserfgoed

Het thema Indisch Erfgoed is als 4e thema toegevoegd op de website WO2GLD.nl. Het thema is onderverdeeld in de subcategorieën: monumenten Indiëgangers, Molukse monumenten, monumenten Japanse bezetting/Bersiap, monument Papoea-strijders, inrichtingen Gerepatrieerden uit Indië, woonoorden Indische repatrianten, opvangcentra, Pelita-woningen, Molukse woonoorden, Contractpensions en Militair erfgoed. De locaties op de kaart verwijzen door naar bronnen uit de infrastructuur van Netwerk Oorlogsbronnen. Laura de Jong schreef als gastauteur een artikel over huizen van aankomst voor Oorlogsbronnen:

In kampen, kastelen en pensions: de opvang van Indische Nederlanders

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media