Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
'Bevrijd van de vergetelheid'Regionaal Archief Tilburg

Informatie over Tilburgse oorlogsslachtoffers onderdeel van Oorlogsbronnen.nl

27 oktober 2021 · Nieuws

Dwangarbeider Andreas van Haaren, de Joodse Bernard Kellerman en de ondergedoken Francois Busnac. Dit zijn drie van de 731 Tilburgse oorlogsslachtoffers waarover nu meer informatie is opgenomen in Oorlogsbronnen.nl via het Regionaal Archief Tilburg en hun Wiki Midden-Brabant. Hierdoor zijn de tijdlijnen verrijkt met informatie over hun verblijf in Tilburg; sommigen woonden en werkten hier in oorlogstijd, anderen zaten ondergedoken, of zijn er geboren. Maar ook met foto's en andere achtergrondinformatie over deze mensen. 

In mei dit jaar startte het Regionaal Archief Tilburg met het project 'Bevrijd van de vergetelheid', om Tilburgse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog een levensbeschrijving én een gezicht te geven. Het publiek is opgeroepen om informatie aan te vullen en foto's aan te leveren van slachtoffers. De informatie over alle slachtoffers wordt gepresenteerd via de Wiki Midden-Brabant. Op 27 oktober 2022, de bevrijdingsdag van Tilburg, wordt het project afgerond. 

Om andere slachtoffers ook met een levendiger verhaal te beschrijven, zoekt het Regionaal Archief Tilburg nog veel informatie. Heeft u nog informatie over een oorlogsslachtoffer uit Tilburg? Deel het dan met het archief. Reacties kunnen gestuurd worden naar info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Wiki Oorlogsslachtoffers. Nieuwe informatie wordt regelmatig toegevoegd aan Oorlogsbronnen.nl. 

Netwerk Oorlogsbronnen gaat ook gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Tilburg en omstreken via de Wiki Midden-Brabant opnemen in Oorlogsbronnen.nl. 

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards