Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

Koning opent tentoonstelling ‘De Tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen’

9 januari 2014 · Nieuws

Koning Willem-Alexander opent dinsdag 4 februari 2014 de tentoonstelling ‘De Tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen’ in de Kunsthal Rotterdam.

Koning Willem-Alexander opent dinsdag 4 februari 2014 de tentoonstelling ‘De Tweede wereldoorlog in 100 voorwerpen’ in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45.

‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen' is een eenmalige tentoonstelling van vijfentwintig oorlogs- en verzetsmusea. De deelnemende musea hebben hun meest bijzondere voorwerpen uit hun collectie aangedragen voor de gezamenlijke presentatie in de Kunsthal. De 100 voorwerpen samen vertellen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. Ieder op een andere manier.

NIOD

Ook het NIOD heeft een bijdrage geleverd aan de tentoonstelling. Zo is een belangrijk deel van het gebruikte beeldmateriaal afkomstig van het NIOD en van de BeeldbankWo2. Daarnaast heeft onderzoeker Kees Ribbens namens het NIOD actief deelgenomen aan de stuurgroep van de expositie.

Netwerk Oorlogsbronnen

Veel voorwerpen uit de tentoonstelling zijn ook te vinden in oorlogsbronnen.nl. Oorlogsbronnen.nl is een zoekmachine specifiek gericht op de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in de voormalige koloniën. Met oorlogsbronnen.nl zoek je door objecten (krantenartikelen, documenten, foto’s, tekeningen, video’s, dagboeken, archiefstukken, brochures, audiofragmenten, interviews, voorwerpen) uit bijna 450 verschillende archief-, bibliotheek- en museumcollecties.

Deze portal is een onderdeel van het Netwerk Oorlogsbronnen, waar het NIOD coördinator van is. Op http://www.tweedewereldoorlog.nl/100voorwerpen/ en in de tentoonstelling is er ook meer informatie te vinden over het Netwerk Oorlogsbronnen.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media