Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

Nationale Strategie Digitaal Erfgoed gepresenteerd

24 maart 2015 · Nieuws

De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed is in Utrecht ter gelegenheid van de Week van het Digitaal Erfgoed op 12 maart gepresenteerd.

De Nationale Strategie Digitaal Erfgoed is in Utrecht ter gelegenheid van de Week van het Digitaal Erfgoed op 12 maart gepresenteerd. Dit stuk van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat in op de vraag hoe de maatschappelijke waarde van erfgoedcollecties vergroot kan worden.

Het beleidsstuk is een eerste aanzet voor de opbouw van een landelijke digitale infrastructuur voor digitaal erfgoed, waarbinnen verbinden, samenwerken en gebruikersgerichtheid als basisprincipes gelden. Daarnaast wordt er gepleit voor een versterking van de ‘knooppunten’ Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (musea), Nationaal Archief (archieven), Koninklijke Bibliotheek (gepubliceerd tekstmateriaal), Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (audiovisueel) en de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (onderzoeksdata, universiteitscollecties).

In 2015-2016 zal in drie werkprogramma’s (Houdbaar, Bruikbaar, Zichtbaar) verdere verkenningen worden uitgevoerd. Het initiatief van OCW sluit uitstekend aan bij de ambities van het Kenniscentrum Oorlogsbronnen om door middel van cross-sectorale, thematische, vraaggerichte samenwerkingsprojecten de collecties op een meer effectieve wijze onder de aandacht van het publiek te brengen.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media