Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Netwerk Oorlogsbronnen na 2021: een nieuwe vorm, met dezelfde ambitie

14 oktober 2021 · Nieuws

Het programma Netwerk Oorlogsbronnen loopt dit jaar af en het resultaat - het netwerk van deelnemers, een digitale infrastructuur en het eindproduct ‘Oorlogsbronnen.nl’ - zal ook na deze periode doorgaan in een nieuwe vorm: een zelfstandige rechtspersoon. 

Het ministerie van VWS heeft als hoofdfinancier de ontwikkeling van dit programma sinds 2015 gesteund. De programmafase van Netwerk Oorlogsbronnen loopt na zes jaar op een einde. We hebben als netwerk ons doel behaald om bronnen over en uit de Tweede Wereldoorlog digitaal bij elkaar te brengen. We hebben daarbij van bronnen data gemaakt, en van data informatie. In een volledig geautomatiseerd proces, waardoor er veel meer informatie kan worden getoond dan analoog ooit zou kunnen. 

Het netwerk gaat door

Het einde van de programmafase en de oplevering van ons eindproduct ‘Oorlogsbronnen.nl’ op 2 november a.s. tijdens onze slotconferentie, betekent ook een nieuw begin. Want het netwerk gaat door. Het Ministerie van VWS wil de meerwaarde van het opgebouwde netwerk en de digitale infrastructuur voor de herinnering van de Tweede Wereldoorlog bestendigen met een vervolg-financiering. Het huidige team van Netwerk Oorlogsbronnen zal vanuit een stichting het beheer en de doorontwikkeling van de digitale infrastructuur voortzetten, als motor van het netwerk. 

De binnenkort op te richten organisatie met nieuwe organisatievorm, zal nog steeds werken vanuit hetzelfde idee: het beschikbaar maken van analoog erfgoed op een digitale manier, zodat nieuwe generaties zelf hun vragen kunnen stellen aan het materiaal en op een nieuwe manier kennis kunnen vergaren over de Tweede Wereldoorlog. In 2022 zullen, in samenhang met de sector, nieuwe doelstellingen worden bepaald.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards