Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Groepsportret, vermoedelijk in de tangsi (kazerne). Uit een fotoalbum van Hiskia Kobrua, KNIL-militair 1948-1951; Collectie Indisch Herinneringscentrum, objectnummer NL-HaIHC-0314_21.

Netwerkbijeenkomst Programma Indisch Erfgoed Digitaal

18 januari 2023 · Nieuws

Op woensdag 22 maart 2023, van 13.00-17.00, organiseert het Programma Indisch Erfgoed Digitaal (PIED) een netwerkbijeenkomst in Amersfoort om u bij te praten over de ontwikkelingen. Het programma wordt vanuit het ministerie van VWS gefinancierd in het kader van project ‘Collectieve erkenning Indische gemeenschap in Nederland. Een extra impuls’. Het programma richt zich op het digitaliseren en beschikbaar stellen van Indische collecties zodat mensen online kunnen zoeken naar de Indische geschiedenis van hun voorouders.

Lees hier meer over het Programma Indisch Erfgoed Digitaal.

De bijeenkomst is bedoeld voor:

  • geïnteresseerde collectiehoudende instellingen: organisaties die hun collecties al voor digitalisering hebben aangeboden of dit in de toekomst gaan doen, organisaties met al gedigitaliseerde relevante collecties die ze willen aanbieden voor aansluiting op het nieuwe webportaal en meer willen weten over wat het programma voor hen kan betekenen.
  • algemeen geïnteresseerden die als vrijwilliger aan crowdsourcingsprojecten mee willen werken.
  • personen die in het onderwijs werkzaam zijn en gebruik willen gaan maken van de educatieve modules die het programma gaat ontwikkelen.

De verschillende onderdelen in het programma - digitalisering, verrijking, online presentatie -, het educatieve platform en het oral history project zullen worden toegelicht. In aparte sessies voor organisaties met een collectie, (toekomstige) vrijwilligers en educatie zal interactief dieper op de onderdelen van het programma worden ingegaan.

Noteer woensdag 22 maart alvast in uw agenda. De uitnodiging met het volledige programma en de registratie volgen in februari.

De locatie van de bijeenkomst is: Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort

Namens de samenwerkingspartners:

Het Indisch Herinneringscentrum, KB|Nationale Bibliotheek, Netwerk Oorlogsbronnen  

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards