Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Fotograaf Anefo in vliegtuigcabine voor luchtopname (Nationaal Archief)

Nieuwe oogst: Anefo en Nationaal Archief

12 november 2014 · Nieuws

Nieuwe oogst: beelden van fotopersbureau Anefo en WO2-gerelateerde archiefbeschrijvingen en beelden van het Nationaal Archief

Het Netwerk Oorlogsbronnen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk oorspronkelijk bronnenmateriaal over of uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland via de zoekdienst doorzoekbaar wordt gemaakt. Daarom zijn we op zoek naar interessante WOII-collecties. Wil je weten wat gaat aansluiten bij NOB? Wij stellen twee collecties voor:

Nationaal Archief

Onlangs zijn de Tweede Wereldoorlog-gerelateerde archiefbeschrijvingen en beelden van het Nationaal Archief toegevoegd aan oorlogsbronnen.nl. Hiermee is de website met 90.000 records uitgebreid.

Anefo

In oorlogsbronnen.nl kom je onder andere nu ook beelden tegen afkomstig uit de beroemde fotocollectie van het fotopersbureau Anefo (Algemeen Nederlands Fotobureau). Dit fotobureau werd in 1943 opgericht binnen het Bureau Militair Gezag in Londen. Anefo moest namens de regering in ballingschap en de koningin voorlichtingsmateriaal maken en verspreiden onder de bevolking in bezet Nederland.

In 1948 werd Anefo verkocht en ging het tot 1989 verder als commercieel fotopersbureau.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media