Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Fietstaxi's in Indonesië

Nieuwe oogst: Oorlogsgravenstichting en Indonesië onafhankelijk

13 maart 2014 · Nieuws

Nieuw te vinden via oorlogsbronnen.nl: het Slachtofferregister Oorlogsgravenstichting en een collectie van ruim 4500 foto's 'Indonesië onafhankelijk'  (1947-1953). 

Het Netwerk Oorlogsbronnen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk oorspronkelijk bronnenmateriaal over of uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland via de zoekdienst doorzoekbaar wordt gemaakt. Daarom zijn we op zoek naar interessante WOII-collecties. Wil je weten wat gaat aansluiten bij NOB? Wij stellen een paar collecties voor: 

Slachtofferregister Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting onderhoudt circa 50.000 graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers. Deze graven liggen in meer dan 50 landen, verspreid over vijf continenten. Daarnaast beheert de stichting een digitale database waarin de namen van ruim 180.000 Nederlandse Oorlogsslachtoffers zijn geregistreerd.

De door de stichting vastgelegde personalia zijn gebaseerd op de gegevens die vermeld staan in de geboorte- en overlijdensakte van dat slachtoffer. De belangrijkste gegevens zoals personalia, grafligging en grafinrichting zijn vastgelegd in het slachtofferregister van de stichting. Deze digitale gegevens zijn nu via de zoekdienst oorlogsbronnen.nl doorzoekbaar gemaakt.

Indonesië onafhankelijk - foto's 1947-1953
Uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum via Indië in Oorlog

Deze collectie bevat meer dan 4500 foto’s en albumbladen van de fotografen Cas Oorthuys, Charles Breijer en Lex de Herder. Zij reisden tussen 1947 en 1953 onafhankelijk van elkaar door Indonesië en brachten zo het dekolonisatieproces in beeld.

Indonesië onafhankelijk – foto’s 1947-1953

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media