Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Oorlogsbronnen.nl wint vier Lovie Awards

2 november 2022 · Nieuws

Oorlogsbronnen.nl, de website van Netwerk Oorlogsbronnen, is wederom in de prijzen gevallen na eerder dit jaar drie Dutch Interactive Awards te hebben gewonnen. Bij de uitreiking van de Lovie Awards ontving Oorlogsbronnen.nl vier awards: de publieks- en vakjuryprijs in de categorieën “Best Use of Data Visualisation” (twee keer goud) en “Cultural Institutions” (goud en zilver).

De Lovie Awards worden jaarlijks uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) aan de meest originele en creatieve digitale toepassingen in Europa. Voor elke categorie is er een vakjury met leden van de IADAS en een publieksprijs, op basis van een online People’s Vote.

Lucinda Jones, voorzitter van de stuurgroep van NOB, is zeer verheugd met de Lovie-awards: "Heel trots op de met toewijding gemaakte, Lovie winnende, website Oorlogsbronnen.nl. Felicitaties aan het hele team en dank aan alle organisaties die hun data met Oorlogsbronnen delen!

Oorlogsbronnen.nl wordt ontwikkeld samen met In10, Spinque B.V. en Overboord.

 

Noot voor redactie:

De Lovie Awards is de Europese equivalent van de internationale Webby Awards. Voor 2022 ontving de organisatie bijna 1000 aanmeldingen uit meer dan 30 Europese landen. Er zijn meer dan 50.000 stemmen uitgebracht voor de People's Lovie Awards.

De categoriëen waar Oorlogsbronnen.nl de awards heeft ontvangen, zijn:

  • Best Use of Data Visualisation, bedoeld voor websites "that demonstrate best-in-class use of data visualisation by representing complex datasets in innovative, visually appealing, and easily comprehensible ways".
  • Cultural Institutions, bedoeld voor musea en andere culturele instellingen.

 

Wil je meer weten? Bekijk de website van de Lovie Awards.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards