Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Oorlogslevens genomineerd voor GLAMi Awards

1 april 2020 · Nieuws
Oorlogslevens.nl is genomineerd voor de GLAMi Awards van MuseWeb (MW). Dit is een van de belangrijkste prijzen op gebied van musea en innovatie. De projecten van finalisten worden gepresenteerd als het beste werk uit het culturele veld van afgelopen jaar, waarin (online) publiek wordt betrokken, geïnformeerd en geboeid. Een nominatie betekent dan ook internationale erkenning en exposure voor Oorlogslevens als innovatief erfgoedproject.

MuseWeb (voorheen Museums and the Web) is met 800 deelnemers uit 40 landen en hoofdsponsoren als Microsoft en Google Arts & Culture, de grootste museuminnovatie- en technologieconferentie ter wereld. Deze community van vooraanstaande professionals komt sinds 1997 bijeen en erkent jaarlijks de beste innovatie op het gebied van cultureel erfgoed door middel van de GLAMi Awards.

GLAMi Awards 2020
GLAMi Awards 2020

Webextension

Oorlogslevens is genomineerd in de categorie 'Exhibition or Collection Extension: Web', waarin digitale toepassingen worden geprezen die collecties of tentoonstellingen uitbreiden en verrijken buiten de fysieke muren van instellingen. Eerdere winnaars in deze of vergelijkbare categorieën waren ‘John Mawurndjul website’ (2019), ‘Send Me SFMOMA’ (2018) en ‘Explore on National Museums Scotland website’ (2017). 

De GLAMi Awards worden uitgereikt tijdens de MuseWeb Conference. Dit keer is de gehele Amerikaanse conferentie online te volgen. Voor wie de uitslag live wil horen: op donderdag 2 april om 1 uur 's nachts Nederlandse tijd worden de GLAMi Awards in Los Angeles uitgereikt.

Oorlogslevens

Oorlogslevens.nl [Warlives.org] vormt het startpunt voor onderzoek naar de persoonlijke geschiedenissen van WO2-ooggetuigen. Tijdlijnen maken individuele levens in oorlogstijd inzichtelijk, en de verwijzing naar bronnen vergemakkelijkt verder onderzoek. Op dit moment zijn uit 2,5 miljoen naamsvermeldingen, afkomstig uit de collecties en databases van bijna 30 bronbeherende partnerorganisaties, de levens van zo'n 300.000 oorlogsgetuigen gereconstrueerd. Oorlogslevens.nl is permanent in ontwikkeling. Nieuwe tijdlijnen ontstaan en bestaande tijdlijnen worden verdiept door continu nieuw beschikbare bronnen toe te voegen.

Oorlogslevens.nl

Oorlogslevens is een zoekdienst van Netwerk Oorlogsbronnen in samenwerking met haar partners, en is tot stand gekomen met steun van het Ministerie van VWS, Vfonds en Mondriaan Fonds. De techniek die informatie uit verschillende beschikbare namendatabases aan elkaar koppelt, is ontwikkeld door Netwerk Oorlogsbronnen en Spinque. De website Oorlogslevens.nl is ontworpen door Driebit.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards