Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Pasardag in Tomohon, Celebes. NI 3356. November 1945. Collectie NIOD.

Programma Indisch Erfgoed Digitaal benoemd in rapport Commissie Bussemaker

14 februari 2023 · Nieuws

Op 8 februari presenteerde de commissie Bussemaker het rapport ‘Deel en Verbind. Nederlands, Nederlands-Indië, Indonesië.’ De commissie heeft in opdracht van het ministerie van VWS onderzoek gedaan naar de manier waarop kennis over de geschiedenis van Nederlands-Indië/Indonesië beter verankerd kon worden in de Nederlandse samenleving. Ze hebben daarbij specifiek gefocust op de rol van het onderwijs en de erfgoedsector.

De adviezen in het rapport hebben een nauwe relatie met het werk wat we binnen het Programma Indisch Erfgoed Digitaal opzetten. Het rapport bevat onder andere adviezen over inclusief taalgebruik, het gebruik van kernprincipes in het onderwijs rondom Nederlands-Indië/Indonesië en suggesties voor verdere samenwerking tussen erfgoedpartijen. Maar vooral het advies om een digitaal platform op te zetten waarin erfgoed, cultuur, onderwijs en publiek samenkomen is relevant voor PIED. Het beschrijft goeddeels het webportaal dat we de komende jaren gaan bouwen, iets wat de commissie zelf ook onderkent. Het portaal zoals voorzien door de commissie is nog wat ambitieuzer waar het gaat om het portaal als een ontmoetingsplek en dialoogplatform voor ervaringsgemeenschappen. Die invalshoek biedt inspiratie en wellicht mogelijkheden voor toekomstige doorontwikkeling én duurzaam beheer van het platform na afloop van het programma. 


Het volledige rapport is hier te lezen.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards