Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Spotprent van Churchill, Stalin, Roosevelt, Hitler, Tojo en Mussolini. Getekend door de Pools-joodse kunstenaar Arthur Szyk.Erfgoed 'S-Hertogenbosch

Project Erfgoed 's-Hertogenbosch digitaliseert Bossche oorlogsbronnen

15 juli 2021 · Nieuws

Erfgoed ’s-Hertogenbosch is gestart met het digitaliseren en toegankelijk maken van Bossche oorlogsbronnen. Op dit moment is tien procent van het WO2-archief gedigitaliseerd en is het overgrote deel van de stukken alleen in de studiezaal te zien. Dankzij steun van het Mondriaan Fonds komt daar nu verandering in. De digitale bronnen zullen - naast de website van Erfgoed 'S-Hertogenbosch - ook onderdeel worden van Oorlogsbronnen.nl. 

Projectleider Nathalie Haak selecteert archieven rond thema's 'de bezetter', 'de bezetten' en 'de bevrijders' uit de periode 1935-1950. Met deze digitaliseringsslag wordt inzichtelijk gemaakt hoe de oorlog onderdeel werd van het dagelijks leven van de gewone burgers en Bossche organisaties. Het project duurt naar verwachting twee jaar. 

Bevrijders

Eén van de interessante archieven is bijvoorbeeld inventarisnummer 50: het dagboek van soldaat R. Patmore uit Wales. Hij was een bevrijder van ’s-Hertogenbosch. Een ander interessant inventarisnummer is 77. Dit bevat een spotprent uit 1942 die eigendom was van de Bosschenaar G. v/d Boom.

spotprent
spotprent
Spotprent van Churchill, Stalin, Roosevelt, Hitler, Tojo en Mussolini. Getekend door de Pools-joodse kunstenaar Arthur Szyk. Erfgoed 'S-Hertogenbosch
Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards