Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Beeldbank WO2

Project Kaart van Verzet

14 augustus 2017 · Project

Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog gaf het jaar 2018 als thema ‘Verzet’. Dat betekende dat er in het hele land en online veel aandacht was voor de verschillende aspecten van verzet. Netwerk Oorlogsbronnen onderzocht in het kader van het themajaar verzetsacties, betrokken personen en oorlogsbronnen die aan de gebeurtenissen gekoppeld zijn, en plaatste deze op een 'Kaart van Verzet'. Het NOB werkte samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei (websitebeheerder) aan de ontwikkeling van deze kaartapplicatie.   

Van illegaal koerieren tot het regelen van onderduikadressen. Van het plegen van gewapende overvallen, tot het vervalsen van persoonsbewijzen. Netwerk Oorlogsbronnen zette tientallen verzetsgebeurtenissen, met betrokken personen en WO2-bronnen op de Kaart van Verzet: www.jaarvanverzet.nl/kaart-van-verzet. Deze kaart is zondag 25 februari 2018 tijdens de publieksaftrap van het Jaar van Verzet gelanceerd, in het bijzijn van de Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritsen.

Parool

Trouw

NOS-item aftrap Jaar van Verzet 2018 met de Kaart van Verzet
Heleen Stevenson
Heleen Stevenson
Heleen Stevenson, de kleindochter van Heleen Kuipers-Rietberg ('moeder van het verzet' en mede-oprichter LO/LKP), leest een fragment uit een brief van haar grootmoeder. Mascha Jansen
Erik Gerritsen
Erik Gerritsen
Erik Gerritsen (SG van het Ministerie van VWS) tijdens de aftrap van het Jaar van Verzet. Mascha Jansen
NOB op Jaarcongres Platform WO2 | 3 oktober 2017Netwerk Oorlogsbronnen op de aftrap van het Jaar van Verzet.
Ontvang onze nieuwsbrief
De Oorlogsbronnen.nl nieuwsbrief bevat een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards