Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Project Nationale collecties reboot

13 november 2016 · Project
In het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog zijn in 2010 een aantal portals rondom 'nationale collecties' opgeleverd, met bijvoorbeeld Oral History-interviews, fotomateriaal, archiefmateriaal en bewegend beeld. Deze portals zijn ingehaald door de tijd. Eerst moeten de bestaande, sterk verouderde applicaties omgebouwd worden zodat ze weer mee kunnen in de nieuwe ontwikkelingen. Op lange termijn is het de bedoeling dat alle bronnen door de instellingen zelf via de eigen systemen worden aangeboden en via Oorlogsbronnen.nl worden geharvest.

De website ArchievenWO2.nl biedt overzicht over ruim 4200 archieven met WO2-materiaal en is in 2010 opgezet in het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog, een programma van het Ministerie van VWS. In het najaar van 2017 zijn de archiefbeschrijvingen van deze website opgenomen in Oorlogsbronnen.nl.

Ook de websites Getuigenverhalen.nl met interviews en Oorloginblik.nl met audiovisueel materiaal worden door de huidige beheerder het Netwerk Oorlogsbronnen vernieuwd, zodat ze weer voldoen aan de maatstaven van deze tijd. De gids Oorlogsgetroffenen WO2 wordt ook geïntegreerd in Oorlogsbronnen. De projecten moeten afgerond zijn eind 2021.

Betrokken organisaties bij dit nog lopende project zijn DANS (Data Archiving and Networked Services), NIOD Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en het Nationaal Archief.

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards