Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Amerikaanse soldaten in Maastricht, NS-personeel kijkt toe. 13 september 1944.Regionaal Historisch Centrum Limburg | Fotocollectie GAM

Project Oorlogsbronnen Limburg

27 augustus 2019 · Project

In de digitale portal Oorlogsbronnen Limburg worden bronnen over de Tweede Wereldoorlog in Limburg verzameld en online beschikbaar gemaakt. Het project is in september 2019 gestart en is in februari 2022 opgeleverd. De partners in dit project zijn het Historisch Centrum Limburg en Netwerk Oorlogsbronnen.

Na Gelderse Oorlogsbronnen bouwt Netwerk Oorlogsbronnen in samenwerking met het Historisch Centrum Limburg (HCL) de tweede provinciale portal. Het project Oorlogsbronnen Limburg heeft als doel zoveel mogelijk Limburgse WO2-bronnen te verzamelen en online beschikbaar te maken voor het publiek.

Bronnen uit de collecties van Limburgse archieven en erfgoedorganisaties worden centraal verzameld door NOB, dat vervolgens alle gegevens betreffende Limburg en Limburgers in de Tweede Wereldoorlog beschikbaar stelt ten behoeve van de portal Oorlogsbronnen Limburg. Door te putten uit de portal van Netwerk Oorlogsbronnen, worden ook relevante bronnen uit niet-Limburgse collecties onderdeel van de provinciale portal.

NOB zorgt, naast de selectie van digitale Limburgse WO2-bronnen, ook voor de zoek- en filterfunctionaliteit. De Limburgse NOB-deelnemer HCL verzorgt de vormgeving, relevant nieuws, aanvullende informatie over specifieke onderwerpen en interactiviteit met het publiek

 

Update bericht 10 februari 2022

Oorlogsbronnen Limburg is opgeleverd en te bezoeken via www.oorlogsbronnen.nl/provincie/limburg

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards