Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud
Telefooncentrale KnokploegOorlogsbronnen | CODA

Vacature: Collectiespecialist/databewerker

14 april 2022 · Nieuws

Netwerk Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband van erfgoedinstellingen met collecties over de Tweede Wereldoorlog. Ons doel is om de bronnen zoveel mogelijk digitaal aan elkaar te verbinden, zodat web gebruikers ze in samenhang kunnen bevragen en er kennis van kunnen nemen. Wij hebben inmiddels de collecties van meer dan 250 organisaties aan elkaar gekoppeld, gegevens van bijna 350.000 personen opgenomen en blijven ook de komende jaren meer data aansluiten. Oorlogsbronnen.nl is het startpunt, maar daarnaast zijn we ook heel actief op social media, organiseren we bijeenkomsten voor deelnemers en beantwoorden we vragen van het publiek.

Voor het komende halfjaar zoeken wij een Collectiespecialist/Databewerker voor 32 uur in de week. De werkzaamheden van de opdracht omvatten:

  • Thesauruswerk voor onder andere projecten over Indisch Erfgoed Digitaal, De Oorlog in Bekendmakingen en de website Oorlogsbronnen.nl.
  • Bewerken van aangeleverde datasets van personen.
  • Bedenken en maken van content voor de site Oorlogsbronnen.nl, waaronder het schrijven van artikelen.

Wij zoeken iemand:

  • met specifieke kennis over de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Nederlands-Indië/Indonesië en algemene kennis over de Tweede Wereldoorlog.
  • met ervaring met het werken met spreadsheets en datasets.
  • die het leuk vindt om direct resultaat van zijn of haar werk te zien.
  • die zelfstandig werkt met eigen verantwoordelijkheid voor het werk.

 

Je werkt samen met een redactieteam van 3 personen. Je signaleert interessante onderwerpen die de moeite waard zijn om verder uit te diepen door middel van een artikel of aandacht op social media. Hiermee geeft je deels richting aan de redactie.

Wij willen graag deze functie op ZZP-basis invullen met een maximum uurtarief van 60 euro inclusief BTW, 32 uur per week voor 6 maanden. Als je belangstelling hebt, stuur je cv en motivatiebrief vóór uiterlijk 9 mei naar:

Edwin Klijn

Programmamanager Netwerk Oorlogsbronnen

edwin.klijn@oorlogsbronnen.nl     

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards