Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Vacature KB: Programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal

16 november 2021 · Nieuws

Als een van je eerste taken als programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal zorg je, in samenspraak met de erfgoedinstellingen, voor een overzicht van beschikbare archieven, collecties en gedrukte werken. Dit is de onderzoeksfase. Daarna ga je je toeleggen op de coördinatietaken. Je krijgt alle ruimte om als volwaardige netwerkpartner in goede samenwerking de programmadoelstellingen te realiseren. Het programma Indisch Erfgoed Digitaal loopt van 2022 tot en met 2024. Jouw einddoel is helder: gedigitaliseerd Indisch erfgoed. En er is meer.

Jij bent de programmacoördinator die:

 • zorgt voor begeleiding van erfgoedinstellingen bij projectvoorstellen, projectplannen en begrotingen.
 • projectaanvragen aan de financieringseisen toetst.
 • een inhoudelijke bijdrage levert aan communicatie en publiciteit van het programma.
 • voorlichting geeft over het programma Indisch Erfgoed Digitaal in het erfgoedveld.
 • adviseert over archivering, conservering en digitalisering van het Indisch erfgoed.

Daar komt bij dat je als programmacoördinator alle contacten voert met de Nederlandse erfgoedinstellingen over hun bijdragen aan dit programma. Je bent dus betrokken bij alle projecten en de gehele cyclus hiervan. Zoals acquireren, voorbereiden, laten toetsen, monitoren, rapporteren, archiveren en evalueren. In je rol van coördinator van het programma Indisch Erfgoed Digitaal weet je dat dit onderwerp ook gevoeligheden kent. Het programma wordt door de KB gecoördineerd vanuit Metamorfoze, het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed.

Ben jij het talent dat wij zoeken?

We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat je verrassende collegialiteit gecombineerd met je communicatieve vaardigheden? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature programmacoördinator Indisch Erfgoed Digitaal aanvult met:

 • academisch werk- en denkniveau.
 • kennis van (Nederlands-) Indische geschiedenis.
 • kennis van archieven en collecties, conservering en archivering.
 • kennis van samenstelling van collecties en digitalisering.
 • affiniteit met papieren cultureel erfgoed.
 • omgevingsbewustzijn i.c.m. een resultaatgerichte, zelfstandige manier van werken.

Waar kan jij op rekenen?

Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.831 en € 5.269 (schaal 11).
 • om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een verlenging.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 • een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature programmacoördinator is een dienstverband voor 40 uur per week aan de orde.

Hoe is het om bij de KB te werken?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Metamorfoze. Dit team zorgt voor de coördinatie van de Metamorfoze-projecten en geeft advies en ondersteuning aan instellingen die aan Metamorfoze deelnemen. Het team bestaat uit een programmamanager, een communicatiemedewerker en 5 coördinatoren. Hoe jouw 7 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als gemotiveerd, professioneel en met een lach.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?

Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen. Wil je daarnaast onder woorden brengen waarom jouw specifieke kennis van (Nederlands-) Indische geschiedenis, voor deze functie een meerwaarde is? Zo kunnen we zien hoe jij deze kwaliteiten inzet.

Vragen over de functie? Stel deze aan Marg van der Burgh, programmamanager Metamorfoze, via 06-24288028. Vragen over de sollicitatieprocedure? Ruth Simonis geeft antwoord via solliciteren@kb.nl of 06-21493839.

 • solliciteren kan tot en met zondag 28 november 2021.
 • zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag met je in gesprek. Als een gesprek op locatie niet mogelijk is, ontmoeten we elkaar digitaal. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
 • de eerste gespreksronde valt in week 49/50. Een eventuele tweede gespreksronde vindt plaats uiterlijk in week 51.
 • de selectieprocedure duurt gemiddeld 3 tot 6 weken.
 • tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG).

SOLLICITEREN

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

info@oorlogsbronnen.nlPers en media
Deze website is bekroond met:Deze website is bekroond met 3 DIA awardsDeze website is bekroond met 4 Lovie awards