Ga direct naar: Hoofdnavigatie
Ga direct naar: Inhoud

Wartime Stories wint Comenius Award

8 juni 2015 · Nieuws

De educatieve game Wartime Stories heeft de Comenius EduMedia Medaille 2015 gewonnen.

De educatieve game Wartime Stories heeft de Comenius EduMedia Medaille 2015 gewonnen. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve educatieve producten in Europa. Het Netwerk Oorlogsbronnen heeft samen met Butch&Sundance Media, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, XNY en Uitgeverij Deviant deze educatieve game ontwikkeld.

Wartime Stories won de medaille in de categorie ‘Competentiebevorderende computerspellen’. De game met bijbehorend lespakket is uitgebracht in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en Stichting Democratie en Media ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding en is per september 2015 beschikbaar

Over Wartime Stories

Wartime Stories bestaat uit een educatieve game en een aanvullend digitaal lespakket. In de game kruipt de leerling in de rol van journalist en doet hij op een interactieve manier onderzoek naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In Wartime Stories is gebruikgemaakt van authentiek archiefmateriaal, zoals foto’s, video’s, audio en tekstdocumenten. Wartime Stories is geschikt als verdiepingsproject Geschiedenis en Mens & Maatschappij in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Ontvang onze nieuwsbrief
Tweewekelijks geven we je een overzicht van de meest interessante en relevante onderwerpen, artikelen en bronnen van dit moment.
Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sportVFonds
Contact

Herengracht 380
1016 CJ
Amsterdam

020 52 33 87 0info@oorlogsbronnen.nlPers en media